Am fost in Franta de curand si m-am simtit inspirata. Imi doream sa prelungesc gustul deosebit al mancarii. Sa il simt si acasa. Nu pot compara, dar pot incerca. Am luat cateva bucati zdravene de cotlet de porc. Am pastrat osul si grasimea. Am spalat si sters bine bucatile de carne. Le-am presarat din belsug cu sare si piper. L-am lasat sa se linisteasca. Am luat patru portocale. Am curatat coaja de pe doua pe care am taiat-o felii subtiri si am stors apoi toate portocalele. Am topit putin zahar in putina apa si am adaugat coaja de portocale. Am lasat coaja sa se inmoaie bine si astfel sosul a capatat consistenta. Am prajit cotletele ca sa obtin o crusta, apoi le-am pus deoparte sa se scurga de ulei. In uleiul ramas am caramelizat 3 cepe dupa care am adaugat sosul din coaja si sucul de portocala peste. Dupa cateva clocote, am turnat totul peste bucatile de carne deja asezate in tava. Am lasat totul la cuptor la foc mic cam o ora.
Merge o salata din radichio rosso si cicoare creata stropita cu ulei de masline, otet balsamic si sos de rodie.
Savureaza!
9 septembrie 2012
Ghiveci
Mi s-a facut pofta vara asta de ghiveci. Asa cum facea mamaie. Cu multe in el si dulceag. Asa ca am luat o vanata, un dovlecel, ceapa, ardei gras, mazare si cativa cartofi. Este important sa coc intr-o ordine legumele, ca sa se patrunga bine gusturile si sa nu am un ghiveci prea moale. Vreau sa pot vedea legumele intregi dar si facute in acelasi timp. Asa ca incep prin a praji cartofii. Le fac o crusta care va preveni sfaramarea lor, dar le va imbogati si gustul in acelasi timp. Adaug apoi mazarea, vanata si la urma dovleceii. La sfarsit adaug ceapa si usturoiul si rosiile de la conserva. Totul va intra la cuptor la foc potolit sa scada incet si sa devina dulceag ghiveciul.
Savureaza!
Savureaza!
Penne cu dovlecei
Hotarat lucru: imi plac dovleceii! Asa ca am sa prepar si niste penne cu dovlecei. Am mancat prima data in Oradea. Am ales atunci sa merg pe recomandarea restaurantului si nu am gresit deloc. Asta a fost acum 5 ani. Este o mancare usoara. Nu stiu exact cum o face restaurantul oradean, dar iata cum fac eu: fierb pennele asa cum este recomandat pe ambalaj, dar le scot cu 1-2 minute mai repede. Dovleceii ii tai in doua si ii sarez pentru a scoate apa din ei. Ii calesc la foc iute ca sa prinda coaja repede, dar sa nu se inmoaie. Mie imi plac crocanti si usor cruzi. Cand au inceput sa prinda culoare, adaug usturoi taiat felii subtiri si cateva felii de ardei iute rosu tocate marunt. Vor da culoare dar si savoare. Cand sunt gata, adaug repede pastele sa se rumeneasca si ele putin si pe urma smantana. Amestec de cateva ori si adaug busuioc proaspat.
Savureaza!
Savureaza!
Drob de dovlecei
Inca mai este vara, asa ca se potriveste foarte bine. Este un drob foarte usor de facut si e grozav atat cald cat si rece.
Am luat doi dovlecei tineri. Stiu ca sunt tineri pentru ca nu au pete galbene si nu sunt prea mari ca sa inceapa sa aiba seminte. I-am taiat in doua, am pus sare din belsug peste ei ca sa iasa mai repede apa. I-am razuit si i-am stors bine, bine de zeama. In felul acesta drobul va fi mult mai inchegat.
Peste dovleceii razuiti am adaugat 2 oua, o felie de paine inmuiata bine in apa si faramitata, ceapa verde, patrunjel si marar. Am condimentat din belsug cu piper. Abia dupa ce l-am copt, mi-am dat seama ca as fi putut pune si niste branza rasa. Ar fi imbogatit si mai mult savoarea drobului meu.
L-am lasat la cuptor pana s-a rumenit si gata! Savureaza!
Am luat doi dovlecei tineri. Stiu ca sunt tineri pentru ca nu au pete galbene si nu sunt prea mari ca sa inceapa sa aiba seminte. I-am taiat in doua, am pus sare din belsug peste ei ca sa iasa mai repede apa. I-am razuit si i-am stors bine, bine de zeama. In felul acesta drobul va fi mult mai inchegat.
Peste dovleceii razuiti am adaugat 2 oua, o felie de paine inmuiata bine in apa si faramitata, ceapa verde, patrunjel si marar. Am condimentat din belsug cu piper. Abia dupa ce l-am copt, mi-am dat seama ca as fi putut pune si niste branza rasa. Ar fi imbogatit si mai mult savoarea drobului meu.
L-am lasat la cuptor pana s-a rumenit si gata! Savureaza!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)