As zice ca e ceva anost si neinteresant. Ei bine, nu! Ma gandesc la ceva cremos, savuros, apetisant, fin si gustos. Este foarte clar ca nu doar cartofii fac asa ceva, dar ei sunt baza.
Am luat cativa cartofi pe care ii tai cubulete. Am pus deoparte cateva dintre cele mai reusite cubulete pe care le-am fiert separat. Supa mea va avea si decor. Alaturi de cartofi, am pus un morcov, un ardei gras si o ceapa. Ca sa fie mai colorata supa mea, am luat un ardei rosu. Am pus sare, cuisoare si ierburi provensale.
Imediat ce legumele mele s-au fiert, le-am scos din supa le-am lasat sa se raceasca putin si apoi le-am pus in robot. A iesit un piure absolut minunat: cremos si putin lipicios. Peste el am adaugat putina smantana si am amestecat pana a fost omogen. Apoi, putin cate putin, am adaugat supa. S-a omogenizat.
Am pus-o pe foc sa mai dea in cateva clocote si am ras putina nucsoara deasupra.
Savureaza!
15 ianuarie 2012
Friptura de vita cu gorgonzola
Minunat!
O incantare a simturilor!
Imi place friptura facuta mediu. Cred ca atunci ii poti savura cu adevarat gustul.
2 minute in unt pe o parte, 2 minute pe cealalta parte si e aproape gata. Focul trebuie sa fie iute, ca sa capete crusta.
Am pus-o intr-o tava, am taiat putina gorgonzola deasupra si am lasat-o 7 minute la cuptor, timp in care s-a topit gorgonzola si a patruns carnea.
Intotdeauna mananc friptura de vita cu salata verde. Este cea mai potrivita. Mai pun doar cateva fasii de morcov.
Savureaza!
O incantare a simturilor!
Imi place friptura facuta mediu. Cred ca atunci ii poti savura cu adevarat gustul.
2 minute in unt pe o parte, 2 minute pe cealalta parte si e aproape gata. Focul trebuie sa fie iute, ca sa capete crusta.
Am pus-o intr-o tava, am taiat putina gorgonzola deasupra si am lasat-o 7 minute la cuptor, timp in care s-a topit gorgonzola si a patruns carnea.
Intotdeauna mananc friptura de vita cu salata verde. Este cea mai potrivita. Mai pun doar cateva fasii de morcov.
Savureaza!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)