Ads 468x60px

9 iunie 2012

Friptura de porc cu salsa si cartofi prajiti

Friptura de porc clasica: presar pe carne sare si condimente, o las putin asa sa se patrunda si o frig in tigae. Pentru friptura de porc prefer sa folosesc sare, piper cu usturoi, boia. Cartofii prajiti ii fac de fapt la cuptor, pentru ca folosesc congelati: e mult mai comod, mai putin mirositor si sigur ies bine. Pe ei presar sare si cimbru. Nu adaug deloc ulei. Si acum salsa: piesa de rezistenta a farfuriei mele. Im place mult valeriana si o folosesc de foarte multe ori in salate, dar de data asta, este baza mea pentru salsa. Robotesc valeriana, rosii cherry, usturoi (sau ceapa, le-am facut pe amandoua, sunt extrem de delicioase amandoua), doua frunze de busuioc proaspat si cateva alune pentru consistenta. Sau cel putin asa am crezut atunci. De fapt, este un gust minunat, o combinatie care bucura simturile. Asez toate elementele mele pe farfurie si savurez!

Noodles cu creveti in stil chinezesc

Iata ceva foarte gustos si extrem de rapid. Chiar daca imi place sa gatesc, nu imi place sa stau mult in bucatarie, mai ales in timpul saptamanii, cand nici nu stiu cand trece timpul seara. Am oparit noodles asa cum scria pe pachet, sau ma rog, aproape. Nu prea sunt buna la a urmari instructiunile. Dupa oparire, le-am trecut prin jet de apa rece si le-am scurs cat am putut de bine. Ideal este sa am o strecuratoare. Am pus la incins putin ulei in care am aruncat usturoi nou, care este mult mai gustos si mai putin iute si ardei iute verde, taiat foarte fin. Dupa ce usturoiul a devenit auriu, am adaugat crevetii. Am folosit creveti mici, pentru ca piesa mea de baza este noodles. I-am lasat foarte putin singuri, pentru ca am adaugat legume chinezesti. Ca sa fie in stil chinezesc, am stropit cu sos de soia si sos de peste. Tigaia mea este aproape gata, am si noodles in ea, amestec de cateva ori si gata! Savureaza!
 

Brandusa gateste!

.