Nu am mai mancat de ceva vreme ceva picant, asa ca am luat o reteta si am adoptat-o stilului meu picant de a manca. Am avut nevoie de pui, brocoli, morcov si taitei de orez.
Am taiat puiul in bucatele mici, asa, cat sa fie luate o data. L-am prajit putin, dupa care am adaugat in tigae chilli, sos de peste, sos de soya dulce. L-am lasat cateva minute sa se combine gusturile si mirosurile. trebuie sa am putina rabdare cu sosul de peste pentru ca la inceput, are un miros care te pune usor pe ganduri, dar cred ca este definitoriu pentru genul asta de tigai.
Am adaugat morcovul fasii si brocoli buchetele mici si cam o jumatate de cana de apa. Mi s-a parut ca nu ar fi suficient de picant pentru gustul meu, asa ca am mai pus putin chilli. 2-3 minute au stat legumele, dupa care am adaugat si taiteii. Vreau sa simt legumele inca tari, iar taiteii se fac imediat.
Absolut delicios si picant. Mai picant a doua zi decat in prima.
Savureaza!
15 februarie 2012
Legume doar usor gratinate
Am avut chef sa nu mananc carne, asa ca am luat o punga de legume congelate, pe care le-am aruncat in tava, le-am condimentat (am gasit o noua combinatie de condimente de legume gata preparate), le-am stropit cu putin ulei si le-am pus in cuptor acoperite cu folie. Au stat cam 20 de minute. Le-am scos, am adaugat putina smantana, le-am acoperit si le-am mai lasat inca 15 minute. Mmmm, absolut delicios.
Savureaza!
Savureaza!
Supa crema de linte
Nu mi-am inchipuit vreodata ca am sa devin atat de incantata de supele creme. Acum incep sa ma gandesc la toate supele pe care le-am mancat si sa le vizualizez ca supe creme.
Asadar, supa crema de linte. Atat de fina, atat de deliciasa, atat de hranitoare.
Am curatat si spalat ceapa, morcovul si lintea. Le-am pus la fiert. Cel mai bine este sa dau un avantaj morcovului, pentru ca lintea si ceapa se fierb imediat. Am pus sare, maghiran si putin cimbru. Am robotit lintea ceapa si morcovul si un strop de marar. Am adaugat treptat si usor putina smantana asa, la temperatura camerei si restul de zeama. Supa mea a capatat consistenta cremoasa, si-a schimbat putin culoarea, curge usurel, dar se simte putin lintea.
Merge foarte bine cu cateva crutoane.
Savureaza!
Asadar, supa crema de linte. Atat de fina, atat de deliciasa, atat de hranitoare.
Am curatat si spalat ceapa, morcovul si lintea. Le-am pus la fiert. Cel mai bine este sa dau un avantaj morcovului, pentru ca lintea si ceapa se fierb imediat. Am pus sare, maghiran si putin cimbru. Am robotit lintea ceapa si morcovul si un strop de marar. Am adaugat treptat si usor putina smantana asa, la temperatura camerei si restul de zeama. Supa mea a capatat consistenta cremoasa, si-a schimbat putin culoarea, curge usurel, dar se simte putin lintea.
Merge foarte bine cu cateva crutoane.
Savureaza!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)