Ads 468x60px

4 iunie 2012

Rechin cu putin sos insotit de piure de dovleac asezonat cu busuioc

Este pentru prima data cand mananc rechin si mai mult decat atat, prima data cand il si gatesc. Nu as putea sa spun cu ce seamana, ar trebui incercat. Este o carne gustoasa, legata, frageda, aproape ca nu ai nevoie de cutit. Am pus peste rechinul meu vin alb aromat, sos de soia, ulei, sos de peste, salvie, sare si piper. L-am lasat la macerat cam 45 de minute. Am fiert legumele pentru piureul meu de dovleac. E bine sa fie alaturi de dovleac si cartof si ceapa, asa pentru gust. Dupa ce s-au fiert, le-am zdrobit in blender cu putin unt si busuoic prospat. Piureul meu are o aroma excelenta. Busoiocul salveaza multe mancaruri. Am folosit tigaia pentru a coace pe toate partile bucata mea de rechin. Am pastrat pielea, pentru ca il tine legat, dar in farfurie l-am asezat fara piele. Sosul in care a stat, l-am dat apoi in doua clocote si l-am pus peste carne. Savureaza!
 

Brandusa gateste!

.