Este o explozie de gusturi, de sentimente, de stari, de placeri salbatice! Vrei mai mult si mai mult. Si ai vrea sa fii hranita si sa hranesti. Sa simti in gura si gustul degetelor pline de sosul mancarii. Sa gusti avid o gura de Merlot vechi si sa iti explodeze gura si sa nu stii de ce. Si sa te lasi in voia gustului si a simtului si sa evadezi! Asa ar trebui sa te simti de fiecare data cand mananci. Mancarea ar trebui sa fie o stare de excelenta a simturilor, un orgasm al papilelor gustative!
Cred cu tarie, deja, ca este necesar sa ai o relatie intensa cu mancarea ta in timp ce o pregatesti, ca sa iasa perfecta. Este necesar sa o iubesti si sa o admiri.
Am taiat usurel fasii de carne de porc pe care le-am impletit cu dragoste pe frigarui. Sunt frumoase impletiturile mele! Le-am uns cu un sos facut din ulei, soia, chilli si mustar. Le-am lasat la cuptor cam 20 de minute, dupa care le-am intors si uns din nou, am scurs zeama lasata de ele si le-am mai lasat cam 15 minute la cuptor.
In acelasi timp am copt si cartofii dulci.
Salata de andive completeaza minunat mancarea mea, pentru ca are un gust usor amarui, iar otetul contracareaza oarecum gustul dulceag al cartofilor, dar in acelasi timp amplifica gustul dulceag iute al frigaruilor.
Iar un pahar de Merlot este o desavarsire a festinului culinar. Orgasmatic.
Savureaza!
26 februarie 2012
Supa crema cu chimen
Am gasit-o sub denumirea de supa crema de chimen, dar mi s-a parut incorecta denumirea, caci chimenul este condimentul supei, actorul principal, daca vrei, dar nicidecum ingredientul exclusiv.
Legumele din supa mea au fost cartoful, morcovul, dovlecelul, ardeiul, iar radacinoasele au fost telina si pastarnacul. E o supa crema simpla, dar cu un gust intens. Legumele si radacinoasele au fiert pana cand sa se faca aproape praf.
Am amestecat o lingura de chimen macinat cu o lingura de faina si cu supa calduta cat sa se omogenizeze tot. O lingura de chimen am lasat-o deoparte.
Legumele au fost robotite cu mare sarguita alaturi de lingura de chimen. Am obtinut un piure cremos, aproape ca o guma de mestecat, prin care se vedea foarte clar chimenul intreg. Am amestecat piureul cu crema de chimen si cu restul de supa, cat am putut de incet, ca sa obtin o crema legera, fara cocoloase urate. Am mai pus putin la fiert, cat sa se contopeasca ingredinetele si mirosurile si sa obtin un gust desavarsit, usor picant, deosebit.
E perfecta calda, sa simt in cerul gurii chimenul si sa am impresia ca e ceva iute, dar sa nu stiu ce si sa descoper ca nu e nimic iute.
Savureaza!
Legumele din supa mea au fost cartoful, morcovul, dovlecelul, ardeiul, iar radacinoasele au fost telina si pastarnacul. E o supa crema simpla, dar cu un gust intens. Legumele si radacinoasele au fiert pana cand sa se faca aproape praf.
Am amestecat o lingura de chimen macinat cu o lingura de faina si cu supa calduta cat sa se omogenizeze tot. O lingura de chimen am lasat-o deoparte.
Legumele au fost robotite cu mare sarguita alaturi de lingura de chimen. Am obtinut un piure cremos, aproape ca o guma de mestecat, prin care se vedea foarte clar chimenul intreg. Am amestecat piureul cu crema de chimen si cu restul de supa, cat am putut de incet, ca sa obtin o crema legera, fara cocoloase urate. Am mai pus putin la fiert, cat sa se contopeasca ingredinetele si mirosurile si sa obtin un gust desavarsit, usor picant, deosebit.
E perfecta calda, sa simt in cerul gurii chimenul si sa am impresia ca e ceva iute, dar sa nu stiu ce si sa descoper ca nu e nimic iute.
Savureaza!
Creveti
Cand am chef de ceva rapid, usor, chic si absolut orgasmic pentru papilele mele, imi pregatesc un bol de creveti. Nimic mai simplu, dar in acelasi timp nimic mai intens pentru simturi.
Peste crevetii decorticati, storc bine de tot o lime, presez cativa catei de usturoi si presar niste sare. Las o jumatate de ora, cat sa fac orice altceva, inclusiv sa beau un pahar de vin.
Pun in tigae cam o lingura doua de ulei de masline si arunc crevetii scursi acolo. Amestec. Miros aburul. Inchid ochii si deja simt in gura gustul dulce acrisor, putin iute si iarasi dulce. Si simt in nari briza de pe coasta Greciei, iar pielea imi este invadata de o caldura excitanta. Adaug sucul in care au stat si amestec. Si iarasi miros, si iarasi inchid ochii si visez acum la coasta Spaniei si la mirosul de pe Ramblas.
E un gust pe care nu il pot compara cu nimic. Simt in cerul gurii o placere orgasmica si am un impuls incostient de a savura cu orice pret sosul. Este o desfatare a simturilor care poate degenera intr-o desfatare a trupurilor.
Savureaza!
Peste crevetii decorticati, storc bine de tot o lime, presez cativa catei de usturoi si presar niste sare. Las o jumatate de ora, cat sa fac orice altceva, inclusiv sa beau un pahar de vin.
Pun in tigae cam o lingura doua de ulei de masline si arunc crevetii scursi acolo. Amestec. Miros aburul. Inchid ochii si deja simt in gura gustul dulce acrisor, putin iute si iarasi dulce. Si simt in nari briza de pe coasta Greciei, iar pielea imi este invadata de o caldura excitanta. Adaug sucul in care au stat si amestec. Si iarasi miros, si iarasi inchid ochii si visez acum la coasta Spaniei si la mirosul de pe Ramblas.
E un gust pe care nu il pot compara cu nimic. Simt in cerul gurii o placere orgasmica si am un impuls incostient de a savura cu orice pret sosul. Este o desfatare a simturilor care poate degenera intr-o desfatare a trupurilor.
Savureaza!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)