Ads 468x60px

30 octombrie 2012

Cod imbracat in seminte de susan pe pat de ciuperci

Suna grozav! M-am gandit toata ziua de ieri cum o sa gatesc astazi minunatia asta!
Am spalat patru fileuri de cod, pe urma le-am sters bine de tot. Am presarat peste ele sare, piper, seminte de susan si cateva picaturi de ulei de struguri. Le-am amestecat bine, si le-am pus deoparte.
Am curatat ciupercile, am indepartat piciorusele. Intr-o tava cu gratar am asezat ciupercile si in alta tava fileurile de cod imachetate in hartie de copt. Le-am pus in acelasi timp in cuptor la 200 de grade, 30 de minute ciupercile si 40 de minute pestele. Din coditele de ciuperci am facut o supa crema cu mult marar.
Intre timp am pregatit salata de andive. Am spalat frunzele si le-am taiat. Peste ele am adaugaut un sos facut din mustar, miere, otet, ulei de masline si sare. Am presarat si putin marar.
Cand au fost gata ciupercile la cuptor, le-am scos, scurs de zeama si taiat in fasii. Intr-o tigaie am calit cativa catei de usturoi felii. Am adaugat apoi smantana de gatit si ciupercile felii. Am lasat sa fiarba dupa ce am adaugat un polonic din supa de ciuperci. Cand a scazut sosul, am luat de pe foc.
Intr-o farfurie am asezat ciupercile cu sos si deasupra 2 fileuri de cod.
Savureaza!

 

Brandusa gateste!

.