Ads 468x60px

24 ianuarie 2012

Porc dulceag si iute in acelasi timp

Cand nu am timp suficient sa marinez carnea, pentru ca e mult mai buna asa, aplic o metoda descoperita. Sunt sigura ca exista, dar daca o descopar eu este mult mai delicioasa si mai "originala".
Aveam 2 bucati de muschi usor inconjurate de un strat de grasime. Stiu ca nu e buna carnea de porc pentru ca nu e sanatoasa, DAR, este foarte gustoasa. Am facut un sos de marinata din niste soia dulce, sos de peste, sos de chilli, putina sare. Am pus carnea in acest sos, ungand-o temeinic pe fiecare parte. Este acea marinata care intra repede in carne, pot chiar sa o tin 30 de minute daca ma grabesc.
Am pus-o putin in tigae, ca sa capete o crusta pe ambele parti. Dar nu o tin mult, pentru ca soia are tendinta de a face mult fum cand incepe sa se evapore.
Intre timp, am pornit cuptorul, ca sa fie deja cald cand aveam sa introduc tavita mea pentru fix 2, maxim 3 bucati de carne. Am acoperit-o cu folie, ca sa nu se usuce si am lasat-o 30 de minute. E bine sa mai aiba sos. Cand o scot din cuptor, o las cu folia deasupra, ca sa isi poata pastra suculenta.
Savureaza!
 

Brandusa gateste!

.