Ads 468x60px

7 octombrie 2013

Mancare braziliana de peste

Aproape un an... nostalgic...
Este o mancare de care m-am indragostit doar citind ingredientele!
O imbinare de gusturi si mirosuri care cucereste.
Asez bucatelele de peste intr-o farfurie adanca, astfel sa fie usor acoperite de zeama unei lamai suculente. Arunc sare si piper. Las sa se odihneasca.
Toc marunt ceapa, usturoi si ardei iute. Fac niste cubulete de ardei gras rosu. Este cea mai potrivita culoare pentru aceasta farfurie. Nu le las prea mult la calit. Cu grija fata de gust, miros si vaz. Adaug niste lapte de cocos. Deja simt savoarea exotica. Imi inchipui gustul... Brazilia...
Nu las mult sa clocoteasca, adaug pestele. Este bun pestele ce imi place! Am folosit somon. Mai clocoteste putin. Mai miros, ca sa imi dau seama ca are de toate. Stiu daca mancarea mea are nevoie de sare dupa miros. Acopar putin.
Fac salata romana. Simpla cu ulei si otet balsamic. Asez masa. Pestele meu este gata. Inchid focul si adaug patrunjel, pentru ca nu am gasit coriandru. Coriandru ar fi imbogatit si mai mult gustul.

Savureaza!


 

Brandusa gateste!

.