Ads 468x60px

16 aprilie 2012

Supa crema de pui cu nucsoara

Supa crema mi se pare cea mai buna gaselnita in bucatarie. Este imposibil sa nu iti iasa bine o supa crema, iar daca cumva nu prea e gustoasa, se drege cu smantana!
Am fiert alaturi de pui ce legume am avut in frigider: cartof, dovlecel, morcov, ardei gras, ceapa. Le-am fiert pana s-au facut praf.
Am robotit toate cele pana am abtinut o pasta ce se alungea ca o guma. Am adaugat treptat supa, nucsoara proaspat rasa si putina smantana. Am lasat-o sa dea in cateva clocote si mi-am urat pofta buna.
Savureaza!

Pulpa de curcan impanata la cuptor si stropita cu coniac

Pulpa de curcan este mai zemoasa decat pieptul, dar in acelasi timp nu pot sa o prezint pe un platou sub aceeasi forma. Asa ca ma gandesc la altceva. Carnea este mai neagra, mai grasa, si merge impanata. Cu usturoi. Stropita cu putin ulei si frecata cu cimbru.
Am asezat pulpele mele impanate in tava alaturi de cativa cartofi taiati grosier. Le-am acoperit sa se faca incet si bine. Cand sunt aproape gata, le descoper si le las in toata speldoarea lor stropite cu coniac. Le mai las cat sa se evapore alcoolol, dar sa ramana savoarea coniacului.
Merg excelent cu salata verde cu o mana de rosii cherry in mijloc.
Savureaza!

Creveti in sos fin de grape si nucsoara

Am descoperit ca grape roz merge de minune cu crevetii, iar daca adaug si putina nucsoasa rasa, am ceva de vis!
Un gust dulceag, acrisor si fin amarui. E sosul desavarsit!
Recomandat a se servi special cand nu e paine in casa, altfel cu siguranta nu te vei putea abtine.
Savureaza!
 

Brandusa gateste!

.