Ads 468x60px

15 martie 2014

Supa crema de gulii

Cand ma gandesc la gulii, imi aduc aminte de copilarie, cand eu si tata le mancam spre disperarea mamei.
Am citit o reteta si m-am gandit sa le dau o altfel de sansa. Asa ca, am pregatit supa crema.
Am curatat cateva gulii, o ceapa, morcov si pastarnac. Am tocat toate legumele. Am pus in cratita un cub de unt pentru a cali legumele. Nu le-am lasat mult, cat sa prinda toate bucatelele putin unt. Am adaugat apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba la foc mic. Am aruncat o foaie de dafin pentru gust si aroma.
Am tocat patrunjel si busuioc proaspat. Cand au fiert legumele, le-am pasat bine de tot cu patrunjel si busuioc. Am aruncat foaia de dafin si am adaugat legumele pasate. Am dat supa in cateva clocote si gata!
Savureaza!

Salata calda de somon cu leurda si oua de prepelita

Am spalat 3 maini de leurda. L-am tocat binisor. Am mai tocat o ceapa mica. Am pus in tigaie un cub de unt in care am aruncat ceapa. Cand s-a inmuiat usor, am adaugat leurda. Am amestecat cand si cand sa nu se arda. Cand a scazut am adaugat somonul. Imediat a inceput sa isi schimbe culoarea, semn ca este aproape gata. Am aruncat cateva oua de prepelita in tigaie si am amestecat de cateva ori ca sa se faca.
Savureaza!

 

Brandusa gateste!

.