Ads 468x60px

9 septembrie 2012

Penne cu dovlecei

Hotarat lucru: imi plac dovleceii! Asa ca am sa prepar si niste penne cu dovlecei. Am mancat prima data in Oradea. Am ales atunci sa merg pe recomandarea restaurantului si nu am gresit deloc. Asta a fost acum 5 ani. Este o mancare usoara. Nu stiu exact cum o face restaurantul oradean, dar iata cum fac eu: fierb pennele asa cum este recomandat pe ambalaj, dar le scot cu 1-2 minute mai repede. Dovleceii ii tai in doua si ii sarez pentru a scoate apa din ei. Ii calesc la foc iute ca sa prinda coaja repede, dar sa nu se inmoaie. Mie imi plac crocanti si usor cruzi.
Cand au inceput sa prinda culoare, adaug usturoi taiat felii subtiri si cateva felii de ardei iute rosu tocate marunt. Vor da culoare dar si savoare. Cand sunt gata, adaug repede pastele sa se rumeneasca si ele putin si pe urma smantana. Amestec de cateva ori si adaug busuioc proaspat.
Savureaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Brandusa gateste!

.