In seara asta, m-am hotarat sa folosesc nucsoara. are un miros patrunzator, precum piperul, parca e iute, dar este parfumata dulceag. O mica nuca, moale, fina la atingere si atat de pretioasa mie!
Am sa folosesc carne de pui si nu orice fel de carne de pui, ci acea parte de la piept care este mai mica, ascunsa si lipita de osul pieptului de pui, care mi se pare mai frageda si mai putin atoasa.
Spal carnea si o miros. E bine. O asez intr-o farfurie adanga si arunc ceva sare, piper cu usturoi, rad putina nucsoara deasupra si strecor cateva picaturi de ulei de masline. O framant si o las o jumatate de ora. Am doua sticlute de ulei de masline: una in care stau cateva bucati de chilli si alta in care am pus ierburi provansale. Dau un altfel de gust carnii.
Pun sa fiarba niste linte. La final voi face o salata din ea punand doar foarte putina maioneza.
Pun carnea direct in tigae, dar fara ulei, bineinteles. A inceput deja sa miroasa nucsoara. Parfumat. Usor iute, aduce a piper, dar nu e absolut deloc la fel. E doar o senzatie. Simti iute-parfumat in nari, iar cand mesteci prima bucata simti in cerul gurii mai pregnant. Dar este o altfel de aroma, este un iute care nu se compara cu piperul si nici cu ardeiul iute. Este un gust si un parfum pe care trebuie sa le incerci si sa nu ai nicio retinere in a le incerca.
Savureaza!
10 ianuarie 2012
Abonați-vă la:
Postări (Atom)