Am fost in Franta de curand si m-am simtit inspirata. Imi doream sa prelungesc gustul deosebit al mancarii. Sa il simt si acasa. Nu pot compara, dar pot incerca. Am luat cateva bucati zdravene de cotlet de porc. Am pastrat osul si grasimea. Am spalat si sters bine bucatile de carne. Le-am presarat din belsug cu sare si piper. L-am lasat sa se linisteasca. Am luat patru portocale. Am curatat coaja de pe doua pe care am taiat-o felii subtiri si am stors apoi toate portocalele. Am topit putin zahar in putina apa si am adaugat coaja de portocale. Am lasat coaja sa se inmoaie bine si astfel sosul a capatat consistenta. Am prajit cotletele ca sa obtin o crusta, apoi le-am pus deoparte sa se scurga de ulei. In uleiul ramas am caramelizat 3 cepe dupa care am adaugat sosul din coaja si sucul de portocala peste. Dupa cateva clocote, am turnat totul peste bucatile de carne deja asezate in tava. Am lasat totul la cuptor la foc mic cam o ora.
Merge o salata din radichio rosso si cicoare creata stropita cu ulei de masline, otet balsamic si sos de rodie.
Savureaza!
9 septembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu