Ads 468x60px

9 septembrie 2012

Ghiveci

Mi s-a facut pofta vara asta de ghiveci. Asa cum facea mamaie. Cu multe in el si dulceag. Asa ca am luat o vanata, un dovlecel, ceapa, ardei gras, mazare si cativa cartofi. Este important sa coc intr-o ordine legumele, ca sa se patrunga bine gusturile si sa nu am un ghiveci prea moale. Vreau sa pot vedea legumele intregi dar si facute in acelasi timp.
Asa ca incep prin a praji cartofii. Le fac o crusta care va preveni sfaramarea lor, dar le va imbogati si gustul in acelasi timp. Adaug apoi mazarea, vanata si la urma dovleceii. La sfarsit adaug ceapa si usturoiul si rosiile de la conserva. Totul va intra la cuptor la foc potolit sa scada incet si sa devina dulceag ghiveciul.
Savureaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Brandusa gateste!

.