Ads 468x60px

6 februarie 2012

Friptura de porc la cuptor

Cand nu am chef sa gatesc ceva sofisticat, dar in acelasi timp sa fie gustos, ma gandesc la friptura de porc la cuptor.
Cateva felii de muschi condimentat asa cum am inspiratia de moment, cateva picaturi din uleiul meu picant, cateva minute sa se patrunda, cam 20 de minute in cuptor cu folie si cam 10 fara ca sa prinda crusta si gata! Este fraged, gustos si foarte rapid.
Merge foarte bine un cartof copt si salata verde.
Savureaza!

Ratatouille spaniol

Am gasit ceva vegetarian, dar foarte gustos. Ceva ce nu am mai mancat din copilarie. Ceva ce nu pofteam nicicum. Dar era scris altfel, incitant si savuros: ratatouille spaniol. Mmmm...
Iata deci: am taiat in felii nici prea subtiri nici prea groase doi dovlecei si o vanata. Le-am pus in tava cu 2 linguri de ulei. Am pus tava la cuptor pentru cam 10 minute.
In acest timp, am amestecat o conserva de rosii intregi cu ustoroi pisat si oregano din belsug. Am lasat doua trei clocote. Doar cat sa simt ca mirosul de oregano amestecat cu rosii si usturoi imi invadeaza toata bucataria.
Am scos tava, am aruncat cartofii taiati in feliute mai groase peste dovlecei si bucatile de vanata. Am amestecat sosul cu legumele si le-am tinut cam o jumatate de ora cu folie deasupra si apoi inca cam un sfert de ora fara folie.
Asa, cat sa iasa putin sos, dar care sa fie gros si concentrat si sa aiba acel gust puternic si fin al oreganului si sa iti vina sa stergi farfuria cu o bucatica de paine vinovata.
Savureaza!
 

Brandusa gateste!

.