24 iunie 2012
Prajitura cu rubarba
M-am apucat de dulcuri! Sau cel putin incerc si asa ceva. Nu voi face cu aceeasi regularitate, dar voi mai incerca din cand in cand.
Aluatul prajiturii mele este bun pentru orice fruct. Este usor de facut si rapid.
Amestec margarina cu zahar si 1 ou intreg si 4 galbenusuri. Cand toate se incorporeaza, adaug treptat faina amestecata de dinainte cu putin praf de copt. Stropesc aluatul meu cu putin lapte in care am pus aroma de menta. Aluatul nu trebuie sa curga, dar nici sa fie foarte legat. Tava am pregatit-o cu hartie de copt, ulei si faina. In felul acesta stiu ca prijitura mea nu se lipeste absolut deloc. Aluatul se aseaza destul de greu in tava, dar cu rabdare, reusesc.
Las aluatul sa se odihneasaca. In felul acesta se uniformizeaza suprafata.
Intre timp curat rubarba. Tai capetele si o cojesc usor, ca sa iau toate "atele". Ca la pastaie daca vrei. Tai tulpinile cubulete si apoi incep sa le asez in aluat. Cubulet langa cubulet.
Menta va face prajitura mea mai racoroasa. Doar e vara, nu?
Savureaza!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu