Ads 468x60px

26 februarie 2012

Supa crema cu chimen

Am gasit-o sub denumirea de supa crema de chimen, dar mi s-a parut incorecta denumirea, caci chimenul este condimentul supei, actorul principal, daca vrei, dar nicidecum ingredientul exclusiv.
Legumele din supa mea au fost cartoful, morcovul, dovlecelul, ardeiul, iar radacinoasele au fost telina si pastarnacul. E o supa crema simpla, dar cu un gust intens. Legumele si radacinoasele au fiert pana cand sa se faca aproape praf.
Am amestecat o lingura de chimen macinat cu o lingura de faina si cu supa calduta cat sa se omogenizeze tot. O lingura de chimen am lasat-o deoparte.
Legumele au fost robotite cu mare sarguita alaturi de lingura de chimen. Am obtinut un piure cremos, aproape ca o guma de mestecat, prin care se vedea foarte clar chimenul intreg.
Am amestecat piureul cu crema de chimen si cu restul de supa, cat am putut de incet, ca sa obtin o crema legera, fara cocoloase urate. Am mai pus putin la fiert, cat sa se contopeasca ingredinetele si mirosurile si sa obtin un gust desavarsit, usor picant, deosebit.
E perfecta calda, sa simt in cerul gurii chimenul si sa am impresia ca e ceva iute, dar sa nu stiu ce si sa descoper ca nu e nimic iute.
Savureaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Brandusa gateste!

.