9 iunie 2012
Friptura de porc cu salsa si cartofi prajiti
Friptura de porc clasica: presar pe carne sare si condimente, o las putin asa sa se patrunda si o frig in tigae. Pentru friptura de porc prefer sa folosesc sare, piper cu usturoi, boia. Cartofii prajiti ii fac de fapt la cuptor, pentru ca folosesc congelati: e mult mai comod, mai putin mirositor si sigur ies bine. Pe ei presar sare si cimbru. Nu adaug deloc ulei.
Si acum salsa: piesa de rezistenta a farfuriei mele. Im place mult valeriana si o folosesc de foarte multe ori in salate, dar de data asta, este baza mea pentru salsa. Robotesc valeriana, rosii cherry, usturoi (sau ceapa, le-am facut pe amandoua, sunt extrem de delicioase amandoua)
, doua frunze de busuioc proaspat si cateva alune pentru consistenta. Sau cel putin asa am crezut atunci. De fapt, este un gust minunat, o combinatie care bucura simturile.
Asez toate elementele mele pe farfurie si savurez!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu