Ads 468x60px

9 iunie 2012

Friptura de porc cu salsa si cartofi prajiti

Friptura de porc clasica: presar pe carne sare si condimente, o las putin asa sa se patrunda si o frig in tigae. Pentru friptura de porc prefer sa folosesc sare, piper cu usturoi, boia. Cartofii prajiti ii fac de fapt la cuptor, pentru ca folosesc congelati: e mult mai comod, mai putin mirositor si sigur ies bine. Pe ei presar sare si cimbru. Nu adaug deloc ulei. Si acum salsa: piesa de rezistenta a farfuriei mele. Im place mult valeriana si o folosesc de foarte multe ori in salate, dar de data asta, este baza mea pentru salsa. Robotesc valeriana, rosii cherry, usturoi (sau ceapa, le-am facut pe amandoua, sunt extrem de delicioase amandoua), doua frunze de busuioc proaspat si cateva alune pentru consistenta. Sau cel putin asa am crezut atunci. De fapt, este un gust minunat, o combinatie care bucura simturile. Asez toate elementele mele pe farfurie si savurez!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Brandusa gateste!

.