Ads 468x60px

15 ianuarie 2012

Supa crema de cartofi

As zice ca e ceva anost si neinteresant. Ei bine, nu! Ma gandesc la ceva cremos, savuros, apetisant, fin si gustos. Este foarte clar ca nu doar cartofii fac asa ceva, dar ei sunt baza.
Am luat cativa cartofi pe care ii tai cubulete. Am pus deoparte cateva dintre cele mai reusite cubulete pe care le-am fiert separat. Supa mea va avea si decor. Alaturi de cartofi, am pus un morcov, un ardei gras si o ceapa. Ca sa fie mai colorata supa mea, am luat un ardei rosu. Am pus sare, cuisoare si ierburi provensale.
Imediat ce legumele mele s-au fiert, le-am scos din supa le-am lasat sa se raceasca putin si apoi le-am pus in robot. A iesit un piure absolut minunat: cremos si putin lipicios. Peste el am adaugat putina smantana si am amestecat pana a fost omogen. Apoi, putin cate putin, am adaugat supa. S-a omogenizat.
Am pus-o pe foc sa mai dea in cateva clocote si am ras putina nucsoara deasupra.
Savureaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Brandusa gateste!

.