22 aprilie 2012
Cotlete caramelizate de miel
Carnea de miel mi se pare o carne complexa, poti lucra foarte bine cu ea, poti avea imaginatie sa o reinventezi si sa creezi ceva nou. Cand spun asta, nu ma gandesc la bucataria universala, nu sunt atat de infatuata sa cred ca pot eu inventa ceva nou. Spun despre mine si atat.
Astazi am gatit cotlete caramelizate de miel. Am avut 4 cotlete, cu os cu tot, gata asezonate, gata condimentate. Am luat doar patru pentru ca nu mai incercasem acea macelarie. Bravo lor! S-a simtit fin gustul carnii de miel.
Le-am "impachetat" in sosul meu de caramelizare: miere, sos de soia dulce si sos de chilli. Cam 1 la 1 proportia. Nu iese iute, cotrar aparentelor, iese usor dulceag.
Le-am lasat acoperite, o ora in cuptorul incins. Au iesit zemoase, lipicioase, dulcege si din aceste gusturi iesea foarte fin gustul de miel. Daca nu iti place gustul si mirosul de miel, poti lua carnea de la macelariile arabe sau turcesti, vei simti diferenta.
Recomad o garnitura de cartofi copti fara unt, caci e destul de grasa carnea si ai sos suficient. In schimb, poti asezona cu piper cu usturoi. Gustul de usturoi este foarte fin si subtil.
Salata mea de astazi este una cu salata verde, ridichi, ceapa si putina loboda. Loboda are un gust fin acrisor. Imi place sa experimentez tot felul de verdeturi in salata. Loboda va fi prezenta in salata mea de acum inainte!
Savureaza!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu