Hmm! Este acea farfurie pe care o vrei plina, fie calda, fie rece! Dar daca este de porc, este obligatoriu sa fie calda. Am incercat pana acum 3 variante: porc, vita si pui. Nu am o preferata. Oricum, indiferent de carne, o prepar la fel.
Carnea tocata o amestec cu o ceapa tocata, cativa usturoi feliati, sare, piper, cimbru cat mai mult, boia dulce pentru savoare, si bineinteles si putina iute. O prajesc in foarte putin ulei. Mmmm... Incepe sa se simta parfumul cimbrului. Mai pun putin. Miros...
In cratita de alaturi fierb niste cartofi la foc iute si cat mai mult. Sa se faca praf. Dupa ce s-au fiert, ii pun in robot cu branza Philadelphia si nucsoara. I-am robotit pana am avut un "aluat" care se intindea.
Carnea mea si-a schimbat culoarea. Adaug o ploaie de faina si putina supa. Va fierbe pana se va ingrosa. Gata! Mazare si porumb! 2-3 minute si e gata.
O las sa se raceasca putin.
Imi tapetez tava. Asa, ca sa fiu sigura ca nu se lipeste si ca o pot lua usor.
Torn carnea. Nivelez. Torn "aluatul" meu din cartofi. Presar cimbru deasupra si la cuptor.
Va sta la cuptor mai intai acoperita, sa se patrunda toate mai bine si apoi, cand e aproape gata, o las sa faca putina crusta.
Astazi am mancat-o alaturi de salata de varza rosie, dar, putin diferita de cum am pregatit-o pana acum. Am frecat varza cu sare pana a devenit mai putin batoasa. Am stors lime peste, dupa care am pus o lingurita de maioneza cu usturoi si am amestecat bine sa se omogenizeze.
Savureaza!
22 ianuarie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu